Gira Info Terminal Touch in spiegel

DMX movinghead

Toshiba wandunit airconditioning

Sassen uitvaartverzorging

Voor de nieuwe vestiging in Maastricht heeft Sassen uitvaartverzorging ons benaderd voor het realiseren van een klimaatregelingsysteem.

Wij hebben hier gekozen voor split-units van Daikin. Op de kleine binnenplaats is net genoeg ruimte voor het opstellen van twee stuks condensors. Uiteraard is er rekening mee gehouden dat de warmte-afgiftes van beide machines elkaar niet beïnvloeden.

De invertertechnologie van Daikin is een ware innovatie op het gebied van klimaatregeling. Het principe is eenvoudig: inverters regelen het toegevoerde vermogen op basis van de reële behoefte. Niet meer, niet minder. Deze technologie biedt twee concrete voordelen:

1. Comfort

De inverter zorgt voor nog meer comfort; door de snelle inschakeltijd wordt de gewenste temperatuur sneller bereikt. Vervolgens scant de inverter de ruimte voortdurend op kleine afwijkingen en regelt de ruimtetemperatuur binnen enkele seconden opnieuw op de gewenste temperatuur.

2. Energiezuinig

Dankzij de geïntegreerde inverter stemt het systeem namelijk zijn koel- of warmtecapaciteit continu af op de warmteproductie in de ruimte, de gemeten en de gewenste binnentemperatuur alsmede de grootte van de ruimte. Hierdoor ligt het energieverbruik 30 tot 50% lager dan bij traditionele aan/uit-systemen.

 • Econo-modus
  Het wandmodel FTXS is uitgerust met een Econo-modus. Deze vermindert de maximale bedrijfsspanning en het energieverbruik met ongeveer 30% tijdens het inschakelen. De Econo-modus wordt eenvoudig ingeschakeld met de afstandsbediening door op de knop Econo te drukken.
 • 2-Zonebewegingssensor
  Met deze functie wordt de ruimte in twee zones verdeeld. Wordt er in één van de zones beweging waargenomen, dan wordt de luchtstroom naar de andere zone gericht. Als er in beide zones beweging wordt gedetecteeerd, kunt u de comfortmodus inschakelen voor een optimale luchtverdeling. Worden er geen personen waargenomen, dan schakelt het systeem automatisch over op de energiebesparingsstand.
 • Automatische energiebesparingsstand
  Wanneer de enrgiebesparingsstand geactiveerd is, wordt het energieverbruik in standby-werking met ongeveer 80% gereduceerd.
 • Afwezigheidsfunctie
  Om te verkomen dat de ruimte te koel of te warm wordt terwijl u afwezig bent, kunt u de afwezigheidsfunctie gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de ruimte voortdurend op de vooraf door u ingestelde minimum (verwarmingsmodus) of maximum (koelmodus) temperatuur is. Wanneer u vervolgens terugkeert in de ruimte, zal deze sneller op de gewenste temperatuur zijn. Met de afwezigheidsfunctie kunt u nog meer besparen op het energieverbruik.

Daikin FTXS airconditioners kunnen worden voorzien van KNX modules. Hiermee kunnen wij uw airconditioning volledig integreren in het KNX-domoticasysteem!

Wij kunnen ook modules leveren waarmee u uw Daikin airconditioner kunt bedienen met de smartphone van waar dan ook.

Geleverde diensten

Contact

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht
E: info@vormlicht.nl
T: 043 321 54 54
F: 043 325 07 50

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht | E: info@vormlicht.nl | T: 043 321 54 54 | F: 043 325 07 50