Gira Info Terminal Touch in spiegel

DMX movinghead

Toshiba wandunit airconditioning

KNX in huurappartementen

Bij de voorbereidingen voor de bouw van deze appartementen is Vormlicht benaderd om advies uit te brengen met betrekking tot de regel-en elektrotechnische installaties. Wij hebben onze opdrachtgever overtuigd van de toegevoegde waarde van KNX. Een bezoek aan eerdere gerealiseerde projecten heeft deze uiteindelijk definitief over de streep getrokken. Met KNX zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Omdat het huurappartementen betreft is ervoor gekozen om alles zo simpel mogelijk te bedienen terwijl er op de achtergrond toch veel intelligentie aan het werk is om het wonen zo comfortabel mogelijk te maken. Vormlicht is zowel installateur als system integrator waardoor wij KNX installaties tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Bovendien heeft u slechts één aanspreekpunt wat alles wel zo makkelijk maakt.

De installatie heeft o.a. de volgende functionaliteiten:

Klimaatregeling

  • In elk appartement verbindt een Theben KNX Opentherm interface de KNX-BUS met het Opentherm-communicatiesysteem van de cv-ketels. Hierdoor wordt de aanvoertemperatuur van het cv-water bepaald door de werkelijk vraag vanuit de ruimtes. Dit resulteert in een comfortabele verwarming met een laag energieverbruik.
  • De naregeling in de desbetreffende zones gebeurt door middel van in touchpanels ingebouwde thermostaten en temperatuurvoelers. Via verwarmingsactoren worden hiermee stelaandrijvingen aangestuurd die het cv-water door de vloerverwarmingsverdelers laten stromen.

Touchpanels

  • Het Zennio Z38i touchpanel heeft tal van functionaliteiten terwijl het toch gewoon in een diepe inbouwdoos past. De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maakt van dit paneel een veel interessanter alternatief dan bijvoorbeeld een groot en duur inbouw touchscreen. Vandaar ook dat er gebruikt wordt gemaakt van meerdere panelen per appartement.

Aanwezigheidssimulatie

  • ​Met een druk op de knop wordt een aanwezigheidssimulatie geactiveerd die de veiligheid verhoogt door het creëren van een bewoonde indruk. In tegenstelling tot traditionele tijdklokken wordt hiermee het licht willekeuring maar toch intelligent in- en uitgeschakeld.

Centraal-uit-schakelaar

  • Een functie die in al onze domotica installaties wordt geconfigureerd. Met één centraal commando worden alle vooraf geprogrammeerde verbruikers uitgeschakeld. Uitermate handig bij het verlaten van de woning maar ook als u naar bed gaat.

Rookmelders

  • Het gehele pand is voorzien van rookmelders aangesloten op het 230 V net en voorzien van een niet verwisselbare Li-ion back-up batterij met lange levensduur. Voor verhoogde veiligheid zijn deze rookmelders voorzien van een radiofrequente koppeling. Om onnodig inschakelen te voorkomen zijn deze rookmelders bovendien op een intelligente manier gekoppeld; wanneer een melder in het algemene gedeelte in werking treedt zullen ook de melders in de appartementen in werking treden, wanneer een melder in een appartement in werking treedt zullen de rookmelders in het algemene gedeelte niet in werking treden.

Noodverlichting

  • Vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting zorgt voor veilgiheid in het geval van een stroomonderbreking.

Algemene verlichting

  • Het verhogen van het comfort en energiebesparing wordt voortgezet in de verlichting van de algemene gedeelten. Verlichtingsarmaturen met onzichtbaar ingebouwde bewegingsmelders schakelen (desgewenst daglichtafhankelijk) automatisch aan en uit.

Intercom

  • Een Bticino video-intercomsysteem complementeert de gehele installatie.

Contact

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht
E: info@vormlicht.nl
T: 043 321 54 54
F: 043 325 07 50

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht | E: info@vormlicht.nl | T: 043 321 54 54 | F: 043 325 07 50