Gira Info Terminal Touch in spiegel

DMX movinghead

Toshiba wandunit airconditioning

Lukoil Kerkrade

Vormlicht installatietechniek heeft de klimaatbeheersing gerealiseerd voor het nieuwe Lukoil tankstation in Kerkrade. De vestiging nabij de Roda Boulevard is het grootste Lukoil tankstation van de Benelux.

De installatie bestaat uit een aantal Daikin Sky Air warmtepompen die zorgdragen voor zowel de luchtverwarming als de luchtkoeling. Deze systemen bieden het hele jaar door een comfortabel klimaat. Ongeacht hoe warm of hoe koud het buiten is, de Daikin Sky Air warmtepompen leveren een constante, aangename temperatuur. Onder meer door gebruik te maken van de invertertechnologie, een innovatie van Daikin. Dit helpt het energieverbruik te verlagen met wel 30% (in vergelijking met een niet-invertergestuurde systemen).

Het ventilatiesysteem is geïntegreerd in het koelings- en verwarmingssysteem, voor een eenvoudige besturing van het hele systeem. Door de ventilatie te integreren in een totaaloplossing voor klimaatregeling, is het mogelijk om het energieverbruik van het gebouw te verlagen, wat potentieel aanzienlijke besparingen in exploitatiekosten en een vermindering in CO2-emissies oplevert. Het ventilatiesysteem brengt frisse lucht binnen, verwijdert muffe lucht en zorgt voor een evenwichtige vochtigheidsgraad in het gebouw. Tevens biedt deze vorm van ventilatie de mogelijkheid tot natuurlijke koeling met frisse buitenlucht.

Er is hier gekozen voor de terugwinning van de warmte in het gebouw, om zo een optimale energie-efficiëntie te bereiken. Dit systeem onttrekt de warmte aan de muffe lucht die uit het gebouw wordt weggevoerd, om de schone lucht die wordt binnengebracht op te warmen tot een comfortabele temperatuur. Dit vermindert de belasting op de airconditioningsystemen, wat een grote energiebesparing oplevert in vergelijking met het toevoeren van onverwarmde frisse lucht.

Geleverde diensten

COMFORTABEL BINNENKLIMAAT

Contact

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht
E: info@vormlicht.nl
T: 043 321 54 54
F: 043 325 07 50

Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht | E: info@vormlicht.nl | T: 043 321 54 54 | F: 043 325 07 50