Led verlichting

Zonnepanelen

Astronergy zonnepanelen

Zonnepanelen winnen op prijs van energieleverancier

Natuur en milieu stelt dat elektriciteit van pv nu minimaal 17% goedkoper kan zijn dan stroom van een klassieke energieleverancier. Bovendien leveren zonnepanelen tegen een bekende prijs, terwijl de tarieven van de energieleverancier, zo stelt de stichting, vermoedelijk zullen stijgen.

Natuur en milieu rekent met een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3000 kWh. Dat betaalt per jaar circa 950 euro voor de elektriciteit. Deze kosten zijn hard gestegen door de toename van de vaste aansluit- en transportkosten: met 22% per jaar over de afgelopen vijf jaar.
Omdat huishoudens hier niet op kunnen besparen, houdt de stichting in haar betoog de vaste kosten buiten beschouwing. Verder wordt rekening gehouden met onder meer de inflatie, vervanging van de omvormer na circa vijf jaar, vermogensgarantie en (stijgende) energieprijzen.
Natuur en milieu rekent voor dat je voor een goed rendement beter in zonnepanelen kunt investeren dan datzelfde geld op een spaarrekening zetten. Zonnepanelen leveren circa 13% rendement. Een spaar- of depositorekening maximaal 4,5%.

Collectieve inkoopactie
Momenteel is ruim vier procent van de Nederlandse energievoorziening duurzaam. Van de elektriciteit is dat tien procent. Zonne-energie is met minder dan 1 % nog maar een fractie van de duurzame elektriciteit. Maar volgens Natuur en Milieu groeit dit hard: grofweg komen er elk jaar twee keer meer zonnepanelen bij dan het jaar ervoor. In 2011 werd er 58 MWp aan panelen in Nederland verkocht. Daarmee is er voor zo'n 700 fte mensen werkgelegenheid bij een omzet van een half miljard. Men verwacht dat deze groei zal doorzetten. Natuur en Milieu organiseert zelf Zon Zoekt Dak, een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen.

(uit "Installatie Journaal" Maart 2013).

Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vormlicht installeert complete fotovoltaïsche zonne-energiesystemen. Neem contact met ons op voor uitgebreide informatie en een persoonlijk advies.Rechtstraat 8-10, 6221 EJ Maastricht | E: info@vormlicht.nl | T: 043 321 54 54 | F: 043 325 07 50