Lead-bedrijven drijven prijzen op - 31.01.2017
Door als tussenpersoon klussen te verkopen, wordt de prijs voor de eindklant onnodig hoog.Zomerhitte: hoe goed is Nederland voorbereid? - 08.08.2016
Nederlandse werknemers ondervinden veel hinder van de warme zomermaanden. Bijna de helft (44%) van het Nederlanders met een kantoorbaan vindt het te warm op de werkplek.Onrust in de elektrabranche - 27.06.2016
Installateurs van cv-ketels en elektrische installaties leveren op grote schaal prutswerk afFunctionele eisen slimme meter naar Kamer

De functionele eisen waaraan een slimme meter moet voldoen, heeft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vastgelegd in een ontwerp Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). De brief is naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd.
In zijn aanbiedingsbrief geeft de minister aan dat kleinschalige uitrol van de slimme meter per 1 januari 2012 begint. Het gaat daarbij om toekomstvaste en veilige op afstand uitleesbare meters.
De voorganger van Verhagen, toenmalig minister van EZ Van der Hoeven, had onderzoeksinstituut TNO in 2009 al gevraagd een "geruststellingsbrief" te schrijven. Hierin zou TNO beoordelen of de slimme meter betrouwbaar en toekomstvast is. TNO heeft de geruststellingsbrief op 17 maart verzonden aan minister Verhagen.
TNO heeft de metereisen in de AMvB "Besluit op afstand uitleesbare meetinrichtingen" beoordeeld aan de hand van 48 toetsen. De uitkomst van deze beoordeling is verwoord in een rapport voor het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
De minister is van plan om per 1 januari 2014 te beginnen met de grootschalige uitrol van slimme meters over alle huishoudens in Nederland. De slimme meter wordt niet verplicht. Afnemers kunnen ervoor kiezen de plaatsing van de slimme meter te weigeren.